Tipuri de tigla pentru acoperis

0
270
tigle metalice ploiesti

Desi exista mai multe variante atunci and vine vorba de construirea unui acoperis, tigla este materialul pentru care opteaza majoritatea persoanelor. Aceasta este cea mai porivita atat din punct de edere al unui acoperis solid cat si a rezistentei si al aspectului, care este unul placut. Tigla reprezinta optiunea ideala pentru a inveli un acoperis, fiind foarte rezistenta la ploi, grindini, caldura, ninsori, vandt puternic sau incendii.

Desigur ca exista o serie de tipuri de tigla, ramanand la aprecierea fiecarei persoane de a alege varianta care i se pare cea mai potrivita.Exista trei mari categorii de tigla pentru acoperis: tigla metalica, tigla ceramica si tigla din beton. Fiecare dintre acestea are avantaje si dezavantaje si fiecare in parte poate reprezenta solutia optima in functie de multa criterii legate de tipul casei si al acoperisului, precum si de tot ceea ce tine de costuri si functiile pe care trebuie sa le indeplineasca acoperisul

Tigla metalica este cea mai moderna solutie fiind cea pentru cre se opteaza in general pentru casele moderne. Acest tip de tigla este considerata a fi solutia ideala in foarte multe puncte de vedere. Tigla metalica este rezistenta, are diverse nuante, grosimi si dimenisiuni, este flexibila, si se poate adapta la toate tipurile de acoperis, indiferent de panta lor. Una din calitatile pe care le are tigla metalica ploiesti si care o face sa fie prima alegere in materie de invelis pentru un acoperis este flexibilitatea, rezistenta foarte buna – poate rezista chiar si peste 50 de ani, are o greutate redusa si este foarte usor de montat. Aceasta se monteaza direct pe sipci. Este fabricata din otel zincat la cald, precum si protejata cu un sistem multistrat pe ambele fete impotriva coroziunii care ajuta si la mentinerea in timp a culorii.

Tigla din beton este extrem de populara, de asemenea. Are un aspect placut, dureaza intre 80 si 100 de ani, fiind foarte rezistenta la acizi si temperaturi extreme. Un alt plus il reprezinta faptul ca este impermeabila, fiind facuta din materiale naturale precum pietris, nisip si apa. Din acest caz are o greutate si rezistenta mecanica destul de mare. Fiind permeabila la aer, tigla din beon permite o buna ventilatie si indiferent de vreme, nu isi modifica aspectul exterior niciodata.

Cel de-al treilea tip de tigla este tigla din ceramica, care este considerata ca fiind o solutie traditionala, fiind fabricata in numeroase modele si culori. Aceasta este foarte rezistenta in timp, avand o durata de viata de pana la 100 de ani, este eleganta si un bun izolator termic, dar la un nivel mediu. Este foarte usor de montat si este convenabila in ceea ce priveste pretul, insa este destul de grea. Tigla ceramica este considerata de majoritatea persoanelor ca fiind solutia cea mai eleganta pentru casa, are o durabilitate relativ medie si confera un aspect traditional. Acest tip de tigla este foarte apreciata pentru calitatile sale izolante. Nu se deterioreaza la temperaturi extreme si nu exista nici pericolul de a se sparge la expunerea indelungata la soare. De asemenea, este un bun izolator fonic, este permeabila si nu are emisii poluante.

In momentul in care trebuie sa alegi tigla potrivita pentru acoperisul tau trebuie sa tii cont de cateva amanunte. Practic toate tipurile de tigle pentru acoperis, indiferent de tipul lor,  fac fata cu succes la orice situatii, dar exista anumite diferente care pot influenta durata de viata, iar acestea sunt cele mai important detalii care trebuie avute in vedere cand alegi ceea ce trebui sa reprezinte solutia optima pentru casa ta.

Detalii aici: http://www.vreautiglametalica.ro/

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here