Proiectul PSD da roade ! Şeful Medicover: Creşterea salariilor din sectorul public de sănătate ţine medicii în ţară

0
116

Creşterea salarială din spitalele pu­blice din anii trecuţi contribuie la păs­trarea medicilor în ţară, în con­textul în care fenomenul exo­dului medi­cilor în străi­nă­tate este o pro­blemă constantă în Ro­mânia, iar ju­cătorii din sectorul pri­vat trebuie să răspun­dă la aceste pro­vocări, susţine într-un in­ter­viu pentru ZF Adrian Peake, direc­to­rul general al Medi­cover, al treilea jucător din pia­ţa de servicii medicale private din România.

„Creşterea salariilor este un lucru bun pentru că vrem ca oamenii, indi­fe­rent că vorbim despre medici sau des­pre asistente, să fie atraşi de aceste ca­rie­re şi parte din acest lucru implică plata în funcţie de valoarea pe care o au. Creşterile salariale sunt un lucru bun pentru că ajută să ţină în ţară me­dici, asistente. Ţine de sistemul privat să răspundă la aceste creşteri, aduce pro­vocări. Ce e important pentru me­dici şi asistente este să aibă acces la cele mai noi tehnologii“, a spus Adrian Peake.

Potrivit calculelor ZF din datele trimise de Spitalul Municipal din Bucureşti, salariul unui asistent medical a înre­gis­trat un avans de 30% în decembrie 2016 faţă de aceeaşi lună din 2015, până la 3.200 de lei net, iar sa­la­riul unui medic a crescut şi cu 80% în ace­eaşi perioadă, până la 6.140 de lei net.

Grupul Medicover, care include pe lân­gă divizia de clinici şi un spital în Bu­cureşti şi partea de laboratoare Synevo, a raportat venituri de 36 mil. euro în pri­mul semestru din 2017 pe piaţa ro­mâ­nească, în creştere cu 18% faţă de ace­eaşi perioadă a anului trecut.zf.ro

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here