LOVITURA DE SENZATIE ! Oras din Romania ales de UE „destinație europeană de excelență”

0
3035

Te așteptai la asta? Un oraș din România a fost ales „destinație europeană de excelență”, într-un proiect al Comisiei Europene. Chiar dacă zone din întreaga țară au concurat pentru acest titlu, în întrecerea ce a avut ca temă „turismul cultural tangibil”, Suceava a primit titlul de „destinație europeană de excelență”.

Atuurile Sucevei au fost Cetatea de Scaun și Muzeul Satului Bucovinean. Rămâne de văzut cum vor pregăti localnicii și autoritățile toate aceste obiective, pentru primirea turiștilor români și străini, informează stirileprotv.ro.

Cel mai vizitat obiectiv al Sucevei este Cetatea de Scaun, cea care a fost construită la sfârșitul secolului al XIV-lea de Petru I Mușat, iar apoi a fost întărită de Ștefan cel Mare, pentru a rezistă atacurilor otomane.

Recent, zidurile au fost restaurate, printr-o investiție de 15 milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene. Cetatea este singurul obiectiv turistic din România care are expoziții pe ruine.

Una dintre principalele puncte de atracție este una dintre camere. Aici, vizitatorii se pot costuma, virtual, în haine medievale boierești. Se așază în fața panoului, cu ajutorul unui buton și pot alege vestimentația, ca apoi să se fotofrafieze.bugetul.ro

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here