Dezvoltarea picioarelor copiiilor si incaltamintea adecvata

0
248
pantofi bambini.ri

Scopul acestui articol este de a ajuta parintii sa ia o decizie in cunostinta de cauza cu privire la tipul de incaltaminte pe care il cumpara pentru copiii lor si cum afecteaza dezvoltarea piciorului. Alegerea dimensiunii potrivite acum, poate preveni o multime de probleme mai tarziu in viata, deci iata cateva sfaturi care sa va ghideze.

pantofi feteStiati ca picioarele copiilor continua sa creasca pana la varsta de 18 ani? Din acest motiv, este recomandabil ca acestia sa poarte incaltaminte bine confectionata, picioarele lor sa fie verificate si masurate la fiecare trei – patru luni, iar incaltamintea sa fie inlocuita imediat ce nu mai corespunde marimii. Cele mai multe probleme ale picioarelor pe care le intalnesc adultii se datoreaza lipsei de ingrijire adecvata a picioarelor atunci cand erau mai mici. Puneti incaltaminte de calitate in picioarele copiilor dumneavoastra si va vor multumi pentru viitor.

De ce pantofii copilului meu nu tin mai mult? Desi toti purtam incaltamintea pana nu ne mai este buna sau se deterioreaza, de fapt viata medie a unei perechi de incaltaminte este de 4 luni, in functie de calitatea acesteia. Copiii sunt foarte activi, fac multa miscare, alearga, sar astfel incat foarte mult o pereche de pantofi. La randul lor, pantofii sunt expusi pietrisului, pietrelor, pavajelor, chimicalelor, murdariei, apei si solului.

Cat trebuie sa investim intr-o pereche de incaltaminte? Cand un parinte se confrunta cu o problema bugetara este normal ca prima optune sa nu fie ceea ce este „mai bun”, ci ceea ce este emai practic. In cazul pantofilor pentru sugari, problema nu este atat de grava, deoarece acestia vor purta perechea respectva doar pentru o perioada scurta de timp. Insa fiind vorba d perioada in care piciorul se formeaza, este de preferat sa optati pentru a-i nu tine foarte mult incaltati doar atunci cand este necesar, iar in restul timpului sa stea in piciorusele goale. (recomandam Bambinii.ro calitate si preturi accesibile)

Stiti ca un www.bambinii.roul dintre picioarele voastre ar putea fi mai mare decat celalalt? Da, acest lucru este adevarat si de aceea este recomandabil sa masurati ambele picioare cand cumparati o noua pereche de pantofi pentru sine sau pentru copiii dumneavoastra.

Sunt pantofi cu toc inalt potriviti pentru copii? Cu conditia ca acestia sa nu fie purtati ca incaltaminte zilnica, deoarece nu este recomandabil ca copiii sa poarte tocuri inalte in fiecare zi. Din moment ce picioarele copiilor nu sunt pe deplin dezvoltate pana la varsta de 14 – 16 ani, purtarea de tocuri inalte in acest stadiu ar putea duce la deteriorari permanente, deoarece picioarele nu sunt capabile sa suporte pe deplin greutatea intregului corp.

Incaltamintea nepotrivita marimii noastre poate crea probleme grave? Multi parinti nu reusesc sa recunoasca cat de grava este problema reala a incaltamintii purtate desi creeaza un anumit discomfort . si aici nu ne referim la pantofi cu un numar mai mic, ci strict la acea incaltaminte care ne jeneaza sau ne strange, fara ca piciorul sa respire corespunzator. Multe probleme ale piciorului unei persoane adulte incep in copilarie si sunt cauzate direct sau indirect prin purtarea obisnuita a pantofilor deteriorati. Prin urmare, este important ca parintii sa controleze din cand in cand pantofii  copiiilor pentru a se asigura ca acestia nu sunt deteriorati sau creeaza vreun discomfort astfel incat sa cauzeze probleme mai tarziu.

 

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here