Cele mai simple retete de inghetata cu lapte condensat

0
318
lapte condensat delatte

Nu este nici un secret ca DeLatte ne-a facut sa ne indragostim de laptele condensat, fara de care nu ne mai putem imagina nici o reteta de prajitura sau crema pentru torturi. Cei care l-au incercat macar o data stiu despre ce vorbesc, iar pentru cei care inca nu au gustat inca, va recomand sa o faceti deoarece va veti indragosti pe loc. De asemenea, cu noua imagine pe care o promoveaza, prin noul design al etichetei este de ajuns sa vedeti cutia si atentia va va fi sarnita pe loc. Laptele condensat este foarte usor de folosit, iar daca nu aveti timp sau pofta de a face o prejitura prea complicata, atunci va pun la dispozitie 2 retete de inghetata, dupa parerea mea foarte usor de facut care au in compozitia lor, desigur, lapte condensat.

retete inghetata delatte Inghetata este nelipsita din orice casa pe timp de vara, asadar nu strica sa incercati noi retete din cand in cand. Multi dintre voi poate va ganditi ca este mai simplu sa trageti o fuga pana la magazin sa cumparati o cutie, insa stim ca inghetata de casa este de mii de ori mai bna decat cea cumparata.

Fara altceva in plus de zis, iata ce va propun pentru a va racori in aceasta perioada atat de calduroasa.

 

Reteta 1 – Inghetata cu iaurt si lapte condensat
Ingrediente:

  • 400 gr iaurt
  • 400 gr lapte condensat
  • 200 gr fructe (eu folosesc de obicei mure sau zmeura deoarece imi place gustul de acrisor in combinatie cu iaurtul)

 

Mod de preparare:

Pregatim laptele condensat prin modalitatea deja cunoscuta (il punem la fiert la foc mic pana aunge la compozitia dorita) apoi il lasam la racit. Dupa ce a ajuns la o temperatura potrivita il amestecam cu iaurtul. Daca dispuneti de masina de inghetata atunci puteti pune intreagul amestec inmasina pentru 30 min, in caz contrar le amestecati pana devine un amestec omogen. Acesta este pasul in care se adauga fructele, orice fel de fructe doriti si care se numara printre preferatele voastre. Luati apoi intreaga compozitie si o dati la congelator peste noapte.

A doua este este numai buna de consumat. Simplu, nu? Pofta buna!

 

Reteta 2 – Inghetata cu frisca si lapte condensat

Ingrediente:

  • 400gr lapte condensat indulcit
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 lingurite zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura whiskey sau lichior

 

Mod de preparare: 

Intr-un castron amestecam laptele condensat (dupa ce l-am pus la fiert si apoi la racit) cu esenta si wiskey-ul sau lichiorul. Intr-un alt castron pregatim frisca. Aceasta trebuie batuta pana se intareste insa nu foarte tare (ca atunci cand o folosim pentru decor). Zaharul pudra este optional. Daca doriti ca si compozitia sa fie mai dulce atunci puteti pune zaharul in frisca, in caz contrar puteti renunta la acesta. Dupa ce am batut frisca, adaugam peste aceasta laptele condensat si le amestecam pana devine o compozitie omogena. Si in acest caz se poate folosi masina de inghetata daca dispuneti de una.

Se da apoi la congelator peste noapte si este numai buna de savurat. Daca preparati reteta pe zi, atunci dupa circa 6-8 ore este numai buna de consumat.

Pofta buna!

 

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here