Bravo Olguta ! Se termina cu pensiile nesimtite !

1
1410

Dumitru Coarnă, Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC) spune că la viitoarea ședință de Guvern, Executivul pregătește o ordonanță de urgență prin care angajații MAI nu vor mai beneficia de actualul mod de calcul al pensiilor și al vârstei de pensionare. 

Dumitru Coarnă atrage atenția că pe data de 3 august, Guvernul urmează să adopte o ordonanță de urgență prin care se schimbă modul de calcul pentru pensiile polițiștilor. El face apel către toți angajații MAI să își depună dosarul de pensionare până pe data de 31 iulie pentru a putea beneficia de actuala lege de pensionare, care este mult mai favorabilă.

În acest moment, angajații din MAI și Armată pot beneficia de o pensie de până la 80 % din salariul brut, ceea ce înseamnă aproximativ 120 % din cel net. De asemenea odată cu creșterea salariilor în sistem, pensiile speciale urmează și ele să crească . Ce uita liderul sindical sa spuna este ca vor disparea astfel cazuri cum sunt acum in care angajati MAI sau MApN au pensii mai mari decat salariul ceea ce este unic in orice economie de piata functionala . Sunt acum destule cazuri in care persoane care au fost ofiteri doar cativa ani ies la pensie cu indemnizatii lunare de 7000 – 10000 lei net in conditiile in care salariul minim net in Romania nu depaseste 1200 lei . Nu mai luam in calcul faptul ca militarii si politistii au o varsta de pensionare mai scazuta .

Cu toate ca aceasta lege va supara cateva mii de cadre care isi progamasera un trai de lux cu vreo 15 ani inainte de varsta de pensionare a restului romanilor care lucreaza in economia reala pentru a plati pensiile de lux pentru ca in Romania o pensie care depaseste 5-6000 de lei obtinuta pe la 50 de ani este o pensie de lux .

 

Facebook Comments

1 COMENTARIU

  1. De pensiile judecatorilor,procurorilor,parlamentarilor etc nu se intereseaza nimeni.Marea majoritate a judecatorilor si procurorilor iesiti la pensie in ultimul deceniu depasesc suma de 12 mii lei per pesona.Oare acestia au luptat pentru intregirea neamului sau elibrerarea ultimei brazde.?.DREPTATEA TREBUIE FACUTA PANA LA CAPAT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here