Potrivit surselor, președintele american Donald Trump a reușit să obțină din partea G-20 redactarea unui comunicat care ”ia act” de ieșirea SUA din Acordul de la Paris și îi permite să continue o politică divergentă privind climatul.

G-20: Donald Trump, izolat în timp ce ceilalți lideri susțineau Acordul de la Paris privind climatul

Președintele american, Donald Trump, stătea izolat în timpul dezbaterii, sâmbătă, la summitul G-20 de la Hamburg (Germania), a subiectului referitor la modificările climatice, după ce celelalte țări au făcut apel, în declarația finală a reuniunii, la aplicarea rapidă a Acordului de la Paris privind climatul, relatează agenția DPA.

”Ne reafirmăm angajamentul puternic față de acordul de la Paris, îndreptându-ne rapid către aplicarea lui deplină”, se spune în declarație.

Donald Trump a anunțat luna trecută că Washingtonul se retrage din Acordul de la Paris privind modificările climatice, semnat în 2015.

Ceilalți lideri ai G-20 au respins un apel al lui Trump de renegociere a acordului, spunând că ei cred că acordul este ”ireversibil”.

”Luăm notă de decizia Statelor Unite ale Americii de a se retrage din Acordul de la Paris”, se precizează în declarație.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here